Přesně před týdnem jsme se vrátili z  předposledního setkání partnerských škol v rámci projektu Erasmus+.  Naši školu reprezentovaly žákyně 7. ročníku. Společně jsme strávily šest dní v bulharském městě Svishtov. Tématem setkání byly 3D modely v architektuře.

Všichni žáci se nejprve seznámili s bulharskou kulturou prostřednictvím několika hudebních a tanečních vystoupení žáků hostitelské školy. Na programu bylo také několik workshopů (animace, projektování, práce v programu Sketch Up). Navštívili jsme i další města a to Gabrovo a Veliko Tarnovo.

Nejdůležitějším bodem celého programu byla projektová konference, která se konala na radnici. Naše žákyně měly připravenou prezentaci, ve které se zaměřily zejména na architekturu Prahy 3. Představily také 3D lego model kostela Nejsvětějšího Srdce Páně a papírový model Žižkovské televizní věže. Oba modely dělali žáci naší školy.  Prezentace probíhala v angličtině a naše žákyně předvedly opravdu vynikající výkon.

Kromě České republiky se výjezdu účastnili také žáci a žákyně ze Slovinska se svými učiteli. Obě skupiny spolu trávily veškerý volný čas, často i po skončení oficiálního programu.

Na fotografie z celého týdne se můžete podívat níže: